U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Het Scheidingsplan

Het Scheidingsplan is een rapportage waarin u wordt meegenomen in alle onderdelen van uw scheiding die op u en uw partner van toepassing zijn. Hierbij kunt u onder andere denken aan de eventuele verdeling van het vermogen, de kosten van de kinderen, partneralimentatie en pensioenen en verzekeringen. U krijgt antwoord op vragen als: kan ik in het huis blijven wonen en wat houd ik maandelijks over? Zo vallen alle puzzelstukjes op de juiste plaats.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een advocaat of een mediator regelen wij alles voor u. We begeleiden niet alleen het proces maar komen ook met concrete oplossingen. Middels het Scheidingsplan wordt in één oogopslag uw hele scheiding transparant en duidelijk. En het grootste voordeel is dat u hier nauwelijks iets voor hoeft te doen!

Ook als u ongehuwd met elkaar samenwoont - met of zonder samenlevingscontract - en uit elkaar gaat, moeten veel zaken geregeld worden. Denk aan de verdeling van het gezamenlijk vermogen, zoals bijvoorbeeld het huis en de inboedel. Maar ook aan de verdeling van de zorg over en kosten van uw kinderen. Is het gezamenlijk gezag geregeld?

Samenleving beëindigen

Onze dienstverlening hierbij is hetzelfde als bij een getrouwd stel dat uit elkaar gaat. Wij starten bij uw wensen en belangen. Op basis van uw financiële documenten worden berekeningen gemaakt, bijvoorbeeld van kinderalimentatie, partnerpensioen en de haalbaarheid van uw woonwens. De toelichting op de berekeningen vindt u terug in het Scheidingsplan. U krijgt antwoord op vragen als: Kan ik in het huis blijven wonen en wat houd ik maandelijks over? Het plan wordt met u besproken en de afspraken worden vastgelegd in een convenant en eventueel een ouderschapsplan. Juist bij samenwoners is het van belang de afspraken goed op papier te zetten, om verwarring of onaangename verrassingen in de toekomst te voorkomen. Afwikkeling via de rechter is niet nodig, maar kan bij kinderalimentatie raadzaam zijn.